A contemporary garden for a family in South London. As the children were growing up, the clients had reclaimed their outdoor space and wanted a garden in which they could entertain and unwind after a busy week at work. A large terrace with statement pots allows for al fresco dining whilst a generous sunset decking delivers a space for evening drinks and nights spent around the fire. Sculptural pebbles bring a unity to the different spaces and act as seats – places to perch and soak up a fresh perspective on the garden. The planting is naturalistic and wildlife friendly, softening the sharp geometry employed in the hard landscaping. A bespoke shed incorporates green walls and a green roof, making it a decorative yet functional feature. The lawn is enjoyed by the resident pooch and strips of wildflowers allow for the transition from grass to perennial planting.

Completion: October 2019